×
BigJimny Meet 2019 (17 May 2019)

BigJimny Meet and off-road driving day



20TH OCTOBER 2019

BOOKING CLOSES SUNDAY 6th OCTOBER! - CLICK HERE to BOOK


See HERE for details - See HERE for discussion


Noggin and Natter - pre-event chat - Old Bell at Grazeley (part of hotel) 7:30pm 19th October

× A place for more technical discussions. Please make sure you post in the correct section on the site, this way it keeps the site tidy AND ensures you get a more relevant answer.

2007 jimny VVTI only running on 2 cyls

More
06 Sep 2016 21:50 #172075 by jimothy
The wife came home in the jimny tonight and it has lost power and is almost stalling..I've checked water and oil every thing seems normal.No lights on in the dash . No Emil lights either.. So any ideas would be very helpful. As we want to try and keep the car in the family..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Sep 2016 22:01 #172076 by wombat
Coil pack ??

currently jimnyless

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Sep 2016 22:17 #172078 by jimothy
Thanks wombat
I will check these tomorrow. Hopefully get the old girl going again. She's at 146,000 now. So maybe these bits need changing..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Sep 2016 22:26 #172079 by wombat
If i remember correctly there are 2 coil packs, each supplying 2 cyliders, which would tie in with your problem :)

currently jimnyless

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Sep 2016 09:40 #172087 by jimothy
Just noticed I have BKR6E 11 plugs fitted..are they the ones..as this could cause problems. But it's been ok and I think they have been fitted for about a year..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Sep 2016 09:41 #172088 by jimothy
Just ordered two coil packs from euro car parts £72.00 each..ouch..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Sep 2016 10:26 #172090 by Keithy
I probably would have checked the existing ones prior to spending cash...you only have(looking at the coil pack) +12V -12V +5V

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Sep 2016 12:42 #172093 by jimothy
Thanks Keith's.
Started the car this morning and it's ok until it's hot. Then goes on to two cyls. I have removed the coil packs and can't see anything evident . But as they have done 146,000 I think it's more than likely the cause.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Sep 2016 13:06 - 07 Sep 2016 13:14 #172094 by Keithy

jimothy wrote: Thanks Keith's.
Started the car this morning and it's ok until it's hot. Then goes on to two cyls. I have removed the coil packs and can't see anything evident . But as they have done 146,000 I think it's more than likely the cause.


Check the crank sensor...pour cold water on it while it's misfiring
Last edit: 07 Sep 2016 13:14 by Keithy. Reason: Added info

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Sep 2016 17:59 #172103 by jimothy
Thanks mate
I have heard of this trick before..anyway new coil packs fitted and it's gone to work and come back fine...
But the wife is thinking of selling the girl now...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: funkyjimnyooky_123
Time to create page: 0.084 seconds
Powered by Kunena Forum

I hope you enjoy using this forum. Please consider making a donation towards the upkeep of this forum website.