×
Search (23 Feb 2018)

A trial enhanced search facility has been enabled. Please use the Google Custom Search above.

× A place for general chat about the Jimny. Please make sure you post in the correct section on the site, this way it keeps the site tidy AND ensures you get a more relevant answer.

Suppliers/Dealers or anyone selling with a commercial view in mind CANNOT post here unless responding to a specific request of a member in a "wanted" post.

Suppliers include people "breaking for spares" on a regular basis, when purchasing spares members should ask a supplier what they contribute to the running of the forum particularly if contacted by a Private Message

Suppliers or Members who have contributed to the forum can be identifed by the
logo.[/size][/color][/b]

Is it me?

More
14 Oct 2018 21:09 #196772 by mlines
Replied by mlines on topic Is it me?
Here you can see it slowing down in the last couple of days. Note also that it seems poorer with safari and samsung browsers


Martin

2003 M13 early KAP build.
3" Trailmaster lift with 1.5 Spacers on front
Customised winch bumper and roll cage
235/85R16 Maxxis Bighorns on 16" Rims, 4:1 Rocklobster, Rear ARB locker and on-board air
Corrected arms all-round, rear disks, Recaro seats and harnesses
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Oct 2018 22:04 #196775 by jim
Replied by jim on topic Is it me?
Thanks Martin, it does feel faster now. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Oct 2018 22:31 #196777 by helijohn
Replied by helijohn on topic Is it me?

jim wrote: Thanks Martin, it does feel faster now. :)


I find that sometimes things run slower when Microsoft does updates.

Do it right - use Hammerite
When the blue light is flashing I am kidding.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Oct 2018 19:25 #196798 by Max Headroom
Replied by Max Headroom on topic Is it me?
Thanks Martin!

That's definitely fixed it - it's now running as I know it should! :woohoo:
[thumbs-up smiley needed here]


IF IT AINT BROKE, KEEP FIXING IT UNTIL IT IS

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Oct 2018 06:23 #197159 by Max Headroom
Replied by Max Headroom on topic Is it me?
For me at least, the site appears to be running very slow again :(

Its exactly the same symptoms as before; even just clicking on the link to open the bookmarked homepage, takes over 20 seconds to load

Ive gone through everything here - cleared cookies etc, but no change and its only the Big Jimny site doing this


IF IT AINT BROKE, KEEP FIXING IT UNTIL IT IS

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Oct 2018 08:46 #197162 by helijohn
Replied by helijohn on topic Is it me?

Max Headroom wrote: For me at least, the site appears to be running very slow again :(

Its exactly the same symptoms as before; even just clicking on the link to open the bookmarked homepage, takes over 20 seconds to load

Ive gone through everything here - cleared cookies etc, but no change and its only the Big Jimny site doing this


All fine here!
Daft questions coming up. In your list of etceteras:
Have you had an update from Microsoft recently?
Have you tried going to the forum other than by a bookmark?
Have you scanned for viruses.
Have you checked internet speed?
I often have to undo updates from Msoft cos they mess up my system horribly.

Do it right - use Hammerite
When the blue light is flashing I am kidding.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Oct 2018 09:02 #197164 by mlines
Replied by mlines on topic Is it me?
It seems ok to me. A tad (around a second) slower than it was a couple of weeks back but pretty much averaging 5 seconds with the faster browsers recording just over 2 seconds (unless you are using Safari!)


Martin

2003 M13 early KAP build.
3" Trailmaster lift with 1.5 Spacers on front
Customised winch bumper and roll cage
235/85R16 Maxxis Bighorns on 16" Rims, 4:1 Rocklobster, Rear ARB locker and on-board air
Corrected arms all-round, rear disks, Recaro seats and harnesses
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Oct 2018 09:09 #197165 by mlines
Replied by mlines on topic Is it me?
However, I have switched the cache/session manager method from "database" to "file". This was because there seems to be an issue with the database version where user sessions are not flushed after 30 minutes. Instead they are retained open and the database has over 1Million user sessions open in it, this was bringing the site to its knees every few weeks.

I have switched to file based session caching, this is increasing file I/O on the disks and I think it is contributing to the slight increase in response times. You can see when I switched over.


Martin

2003 M13 early KAP build.
3" Trailmaster lift with 1.5 Spacers on front
Customised winch bumper and roll cage
235/85R16 Maxxis Bighorns on 16" Rims, 4:1 Rocklobster, Rear ARB locker and on-board air
Corrected arms all-round, rear disks, Recaro seats and harnesses
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Oct 2018 09:29 #197167 by mlines
Replied by mlines on topic Is it me?
Interestingly, those figures are average but individual pages differ in speed.

The forum landing page "Recent Topics" is the slowest, at around 11 secs. I think this is because it has to search ALL entries ever posted and put them in time order. As this is the main entry page for the forum it gives the impression on first landing or on using the "back" key from any topic you are reading, that the site is slow.

I will look further into how that page works

Martin

Martin

2003 M13 early KAP build.
3" Trailmaster lift with 1.5 Spacers on front
Customised winch bumper and roll cage
235/85R16 Maxxis Bighorns on 16" Rims, 4:1 Rocklobster, Rear ARB locker and on-board air
Corrected arms all-round, rear disks, Recaro seats and harnesses

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Oct 2018 14:12 #197174 by Max Headroom
Replied by Max Headroom on topic Is it me?

helijohn wrote:
Daft questions coming up. In your list of etceteras:
Have you had an update from Microsoft recently?
Have you tried going to the forum other than by a bookmark?
Have you scanned for viruses.
Have you checked internet speed?
I often have to undo updates from Msoft cos they mess up my system horribly.


OK - managed to sneakily log in from work and its still running very slow - this is in a totally different area some 20 miles from home and on a completely different machine/network etc - (ie not my own laptop or anything!)

In answer to your questions Helijohn... (No question is ever a daft one in aviation circles!)

1) Yes there has been a MS update, but since that update, I reset everything to an earlier date and re-booted it this morning before leaving for work but it made no difference.
2) Yes tried logging into the forum without the bookmark (as I have done on the computer here at work just now) and still no difference.
3) Viruses - no viruses - this is something that I keep on top of very closely having been stung before. Additionally I run Ccleaner; Superantispyware; and Malwarebytes - nothing found.
4) Internet d'load/upload speeds are both fine too; my home machine is a fairly powerful thing I once used for serious online flight-sim "games". Additionally, I have reset the router but to no avail.

Could it just be my account? :(


The last time this happened Martin, you did do something, and it was instantly fixed. I haven't had a problem since then, until I logged in this morning.
As stated previously all other websites are running perfectly.

However I'm still at work using a slow old machine on a huge network. I'll see if anything has changed when I log in from home this evening and report back.

Cheers!


IF IT AINT BROKE, KEEP FIXING IT UNTIL IT IS

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Oct 2018 11:16 #197198 by Max Headroom
Replied by Max Headroom on topic Is it me?
Has anything been done?

I'm at home and site working quicker than ever now! [Smiley thumbs-up needed here]


IF IT AINT BROKE, KEEP FIXING IT UNTIL IT IS

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: funkyjimnyooky_123
Time to create page: 0.338 seconds
Powered by Kunena Forum

I hope you enjoy using this forum. Please consider making a donation towards the upkeep of this forum website.